Peteršilj je dvoletna rastlina z botaničnim imenom Petroselinum crispum, ki lahko zraste do 60 cm. Zaradi listov se pogosto vzgaja kot enoletna rastlina. Obstaja več vrst peteršilja.
Peteršilj ima bele cvetove, ki rastejo v kupu. Plodovi peteršilja, znani kot seme, so majhne jajčaste oblike in sivkaste barve.
Seme in list se uporabljata kot začimba.
SHRANJEVANJE IN UPORABA
Plod in list peteršilja shranjujte v dobro zaprtem kozarcu, na hladnem in suhem mestu, stran od svetlobe.
KULINARIČNA UPORABA
Peteršilj se uporablja pri pripravi različnih jedi, kot so:
Solate,
juhe,
omlete,
mešana jajca,
krompirjev pire,
testenine,
omake (za govedino, ribje meso, meso perutnine itd.),
jedi iz mesa lupinarjev (školjke, polži, raki),
zelenjavne jedi.
Uporablja se skoraj za vse jedi, razen sladkih.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.